Wishlist
Wishlist

Mire kell figyelni a zöld kávéval?

Zdravie
Posted in
Posted in

Az elmúlt években a zöld kávé előtérbe került és egyre népszerűbb. Ez egy olyan kávé, amely csodálatos hatással kecsegtet az emberi szervezetre, nem beszélve a fogyásról. Tehát a következő sorokban megvizsgáljuk, hogy a zöld kávé olyan csodálatos-e.

A zöld kávé és hatásai

A kávébab természetes formájában nagy mennyiségű klorogénsavat tartalmaz. Ez a sav az, amely jótékony hatással van szervezetünkre, és segíti a fogyást. A fogyáshoz persze nem elég, ha fekete helyett zöld szemeket kezdesz inni, hanem az étrendet is módosítani kell, és a mozgást beépíteni a napi rutinba. Nem a mérlegen, hanem a zöld kávé hatását fogja észrevenni a test tisztítása során. Megbízhatóan kiüríti a káros anyagokat a szervezetből, így nyugodtan beépítheti a méregtelenítő kezelésekbe.

 A klorogénsavnak számos egyéb jótékony hatása is van szervezetünkre, például megakadályozza és csökkenti a glükóz – azaz a cukrok – felszívódását a bélből a vérbe. Csökkenti az étvágyat, segíti a kalóriaégetést, javítja az anyagcserét, megszabadítja a szervezetet néhány nem kívánt méreganyagtól és egyúttal kisimítja a ráncokat.

A kávé káros hatásai

Tudod… Túl sok minden káros és ez alól a zöld kávé sem kivétel, így semmiképpen sem szabad túlzásba vinni a zöld kávéval. A zöldkávé fogyasztása során az allergiásoknak, cukorbetegeknek érdemes odafigyelniük, mivel a zöldkávé csökkenti a felszívódást és megváltoztatja a cukorszintet, ami bizonyos nehézségeket okozhat. Ezenkívül a zöld kávé fogyasztása nem ajánlott gyermekeknek, terhes nőknek és szoptatós anyáknak.

A különbség a fekete és a zöld kávé között

A fekete és a zöld kávé ugyanabból a kávénövényből származik. A zöld kávéval ellentétben azonban a feketekávénak ellenállhatatlan illata és íze van. Hasonlóképpen, a zöld kávé általában nem tartalmaz annyi koffeint, mint a fekete kávé. Az alapvető különbség a gyártási folyamatban van, míg a zöld kávénál a bab nem pörkölődik, ami azt jelenti, hogy nem veszít el a folyamat során elveszett hatóanyagok egy részét. Tekintettel arra, hogy a magas hőmérséklet elvonja a bab tápanyagait, megerősíthetjük, hogy a zöld kávébab valamivel egészségesebb. Ezenkívül olyan anyagokat tartalmaznak, amelyeket a közönséges kávé nem tartalmaz ilyen mennyiségben.

Ezek olyan antioxidánsok, amelyek kulcsszerepet játszanak a káros hatások elleni védekezésben. Talán nem is tudta, hogy a minőségi zöldkávé többszöröse többet tartalmaz belőlük, mint a friss gyümölcs vagy zöldség. A zöld kávé a benne található összetevők miatt egyre népszerűbb választás nem csak az egészséges életmód hívei körében.

Mikor és hogyan fogyassz zöld kávét?

Valószínűleg az lenne a legjobb, ha minden reggel egy csészével kényeztetné magát, ideális esetben éhgyomorra, 30 perccel reggeli előtt. Teljes sebességgel beindítod a tested, és ez energiát ad az egész délutánra. Öntsünk rá forrásban lévő vizet, és várjunk 15 percet. Ha Ön az a fajta ember, akinek nem elég napi egy csésze, javasoljuk, hogy minden étkezés előtt körülbelül 30 perccel igyon meg egy csészével.

A zöld kávé minimális mennyiségű koffeint tartalmaz, így az italt tablettákkal helyettesítheti. A zöld kávé adagolása és használata tabletta formájában megegyezik az italéval. Harminc perccel étkezés előtt kell bevenni, lehetőleg minden reggel.

Hol lehet zöld kávét vásárolni és milyen áron?

Öt eurótól lehet zöld őrölt kávét venni. Ezt az italt minden egészséges élelmiszerboltban megtalálhatja, vagy egyszerűen megrendelheti online. Zöldkávé vásárlásakor fontos, hogy olvassa el a klorogénsav (CGA) tartalmát, míg tartalma 50% között mozogjon.

Ha úgy dönt, hogy tabletta formájában fogyaszt zöld kávét, akkor az elkészítési mennyiségtől függően 6-35 eurót fog fizetni. Ma már azoknál a vállalkozásoknál is kérhet zöld kávét, amelyek ezt az italt kínálják.

A mi típusaink

A zöld kávénak sajátos íze van, és nem mindenkinek való. Próbáljon mézet hozzáadni, vagy próbálja ki a fahéj vagy kurkuma ízű kávét. Ma is találhatunk fahéjas, kókuszos vagy vaníliás zöld kávét.

Jó tudni, hogy a zöld kávé íze kicsit olyan, mint a zöld tea, de ne aggódj, mert a kávé íze még mindig ott van. A kapott kávé nem hoz létre habot a tetején, ezért ne számítson cappuccino megjelenésére.

A kapszuláknak vagy tablettáknak legalább 45% klorogénsavat kell tartalmazniuk. Több mint 45% rendben van, de az alacsonyabb klorogénsav tartalmú tablettákat nem tesztelték súlycsökkentő vizsgálatokban.

A zöld kávé hasonló stimuláló hatással bír, mint a klasszikus fekete. Testre gyakorolt ​​pozitív hatása bizonyított, de ha úgy döntöttél, hogy fogyókúrára használod, életmódváltás nélkül, akkor hiába várod az eredményeket.

A kávé tárolására természetes anyagokból készült zacskókat használnak, mert a babnak lélegeznie kell. Hosszabb tároláshoz érdemes átásni rajta, hogy minden szemhez levegő jusson. Óvja a közvetlen napfénytől és tartsa megfelelő páratartalomban. Légmentesen záródó tartályban a kávé egy hónapig eláll.

Következtetés

Akár hűséges marad a fekete szemek csapatához, akár csatlakozik a nem szokványos zöldek oldalához, mindenképpen próbálja ki ezt az új terméket. Módosított étrend és fokozott fizikai aktivitás nélkül a plusz kilók nem mosódnak ki szervezetedből, de a káros mérgező anyagok, a stressz és a fáradtság igen. Szóval a zöld lesz a kávéd?

Kapcsolódó termékek e-shopunkban:
ANi Zelená Reishi káva, 100g
ANi Zelená káva, 100g

6 Replies to “Mire kell figyelni a zöld kávéval?”

Join the conversation

Belépés
Create an account

Regisztrációval a fiók létrejön és email-ben elküldjük a linket, amivel beállítható a jelszó.

Személyes adatait a weboldal használatának egyszerűsítésére, a fiókbejelentkezés kezelésére és a dokumentumban leírt egyéb célokra használjuk fel. Adatkezelési tájékoztató.

Password Recovery

Elfelejtett jelszó? A felhasználói név, vagy email cím megadását követően küldünk egy hivatkozást, amelynek segítségével új jelszót lehet létrehozni email-en keresztül.

Kosár 0