Wishlist
Wishlist

Fehérjék – miért és hová vigyük?

Nezaradené
Posted in
Posted in


A fehérjék, más néven fehérjék a szénhidrátokkal és zsírokkal együtt azon alapvető makrotápanyagok közé tartoznak, amelyek biztosítják az emberi szervezet megfelelő működését. Leggyakrabban olyan személyekhez kapcsolódnak, akik intenzíven foglalkoznak az erősítéssel. De vajon hasznosak-e a fehérjék nekünk, halandóknak is? Köztudott, hogy a fehérjék elősegítik az izomtömeg növekedését, de tudtad, hogy számos egyéb előnyük is van? Nemcsak a csontok megfelelő fejlődését támogatják, hanem a haj és a bőr növekedését is. Testünk sejtjei vagy szövetei számára nélkülözhetetlen energiaforrást jelentenek, és nem utolsósorban antitestek és hormonok termelését biztosítják.

Az erősportok világában egyértelműen a fehérjék jelentik a legelőnyösebb segítséget a sportsikerek eléréséhez. Legnépszerűbb funkciójuk az anabolizmus támogatása. Ez az a folyamat, amelynek során a test izmokat épít. Segítik a szervezet megfelelő regenerálódását is, aminek köszönhetően az edző a következő edzéseken nagyobb súllyal tud edzeni. A fehérjék a hormonrendszerre is nagy hatással vannak, ezért nem csak izomnövelésre, hanem zsírcsökkentésre is alkalmasak. Számos tanulmány kimutatta, hogy a megnövekedett fehérjebevitel az éhséghormon – a ghrelin – csökkenéséhez vezet. Ezt követően a csökkent étvágynak köszönhetően pszichológiai szempontból lényegesen könnyebb a fogyás.

Tehát hogyan válasszunk minőségi fehérjeforrást? A legmagasabb fehérjetartalmú élelmiszerek közé egyértelműen a hús tartozik. A baromfihús áll az első helyen, amelyet szorosan követ a vörös hús, a hal és a tenger gyümölcsei. Fehérjetartalmát tekintve a tojás, a tejtermékek, a hüvelyesek és a diófélék következnek. A szakértők szerint az ajánlott napi fehérjeadag testtömeg-kilogrammonként 1,5-2 g. Az, hogy mennyit kell bevennünk, elsősorban a fizikai megterhelésünktől és a célunktól függ. Ha hetente négyszer végzünk intenzív súlyzós edzést, és az izomtömeg növelése a célunk, akkor a fehérjebevitelünk lényegesen magasabb lesz, mintha a zsírvesztés lenne az elsődleges célunk, és csak hetente kétszer járnánk sportolni. Sajnos a mai rohanó világban sokszor nincs időnk egy doboz csirkemellet előkészíteni munkába vagy iskolába. Itt jönnek képbe azok a termékek, amelyek nagyban megkönnyíthetik az életünket. Az egyik az ANi Reishi Fast Breakfast Protein. Ez az instant zabkása két ízben hengerelt zabot, ízesített fehérjét és Reishi gyógygombát tartalmaz. Ideális reggeli, edzés előtti vagy utáni étkezés, mivel 100 g-ban akár 27 g fehérjét is tartalmaz. A termékben található magas rosttartalom segíti a fehérjék megfelelő emésztését, mivel nagyobb mennyiségük puffadást okozhat. Kiváló minőségű összetételének és egyszerű elkészítésének köszönhetően ez az ízletes zabkása garantálja, hogy még a mozgalmas életmód sem akadályozza meg céljai elérésében.

Join the conversation

Belépés
Create an account

Regisztrációval a fiók létrejön és email-ben elküldjük a linket, amivel beállítható a jelszó.

Személyes adatait a weboldal használatának egyszerűsítésére, a fiókbejelentkezés kezelésére és a dokumentumban leírt egyéb célokra használjuk fel. Adatkezelési tájékoztató.

Password Recovery

Elfelejtett jelszó? A felhasználói név, vagy email cím megadását követően küldünk egy hivatkozást, amelynek segítségével új jelszót lehet létrehozni email-en keresztül.

Kosár 0