Wishlist
Wishlist

Matcha tea: egyedülálló ital nagy múlttal

Zdravie
Posted in
Posted in

A tea története igen kiterjedt: Kínából származik, és a 12. században Eisai zen mester hozta be Japánba, aki az első könyv szerzője a teafogyasztás emberi szervezetre gyakorolt ​​jótékony hatásairól. A Matcha a kínai teafa nevű növényből készül. A klasszikus zöld tea is ugyanabból a növényből származik, de a különbség a termesztés módjában van. Körülbelül egy hónappal a levelek betakarítása előtt az egész bokrot védeni kell a közvetlen napfénytől. Napjainkban jótékony hatásai miatt az egész világon elterjedt ez az ital. Próbáltad már? Ha nem, akkor ez a 4 ok megmutatja, miért adj esélyt a matcha teának.

Megelőzésként szolgál a rák ellen

A Matcha tea EGCG rövidítéssel jelölt anyagokat tartalmaz (a kémia szerelmesei számára az epigallocatechin-3-gallate ez a rövidítés rejtőzik). Aki az iskolában nem szerette túlságosan a kémiát, annak egy antioxidáns, vagyis egy olyan anyag, amely kiküszöböli a számos betegséget, így a rákot is okozó szabad gyökök képződését. Ráadásul a klasszikus zöld teához képest a matcha 137-szer több antioxidánst tartalmaz, így ennek az italnak a rendszeres fogyasztása megelőzési szempontból mindenképpen előnyére válik.

Védi a májat

Minden nap rengeteg méreganyagot viszel be a szervezetedbe különböző forrásokból. Ezek a méreganyagok elsősorban a májat zavarják, amely megpróbálja méregteleníteni és megszabadulni tőlük. A tanulmányok azt mutatják, hogy a matcha tea rendszeres fogyasztása csökkenti a májbetegség kockázatát, amit minden életkorban biztosan értékelni fog.

Segít javítani az agy működését

A Matcha egy koffein nevű anyagot tartalmaz, amit biztosan nagyon jól ismersz. A koffein felelős a koncentráció javításáért, a reakcióidő felgyorsításáért és még a memória javításáért is. A koffein mellett L-teanin aminosavat is tartalmaz, mely nyugtató hatású. E két anyag kombinálásával valóban olyan kombinációt kapsz, amely feldobja az agyad.

Kiváló segítőtárs a súlycsökkentésben

Eljött a nyár, és úgy döntött, véget vet formátlan alakjának? Vagy már régóta rajong az aktív sportolásért? Akárhogy is, a matcha minden diéta kiváló kiegészítője. Ez az ital felgyorsítja az anyagcserét, így a zsír gyorsabban ég. A Healthline portál szerint még a veszélyes LDL-koleszterin szintjét is csökkenti, vagyis a szív- és érrendszeri betegségek ellen is megfelelő megelőzés.

A Matcha tea olyan ital, amely évszázadok óta számos előnnyel jár fogyasztói számára. Ezek közül bemutattuk a legfontosabb négyet. Szóval adsz neki egy esélyt?

Matcha termékeinket megtalálja EZT.

Join the conversation

Belépés
Create an account

Regisztrációval a fiók létrejön és email-ben elküldjük a linket, amivel beállítható a jelszó.

Személyes adatait a weboldal használatának egyszerűsítésére, a fiókbejelentkezés kezelésére és a dokumentumban leírt egyéb célokra használjuk fel. Adatkezelési tájékoztató.

Password Recovery

Elfelejtett jelszó? A felhasználói név, vagy email cím megadását követően küldünk egy hivatkozást, amelynek segítségével új jelszót lehet létrehozni email-en keresztül.

Kosár 0