Wishlist
Wishlist

Chaga gomba – a természet ismeretlen csodája

Nezaradené
Posted in
Posted in

Ami a gyógygombákat illeti, bevett gyakorlat, hogy egy első ránézésre nem vonzó gomba is nagy hatással lehet az emberi egészségre. Nincs ez másként a Chaga gomba, más néven fekete anyag esetében sem. A gomba teljes felülete fekete, de puha, narancssárga magjában az egészségre jótékony vitaminok és antioxidánsok széles skáláját találjuk. Kíváncsi, hogy melyek azok? Ezt az információt, valamint az egészségére gyakorolt ​​​​specifikus előnyöket a következő cikkben olvashatja.

A hagyományos orvoslás része

A Chaga gomba története Mezopotámia idejére nyúlik vissza, ahol gyakran használták az orvostudományban. Ezenkívül a szárított gombából származó port a vallási szertartások során is felhasználták.

Később alkalmazták Európa északi részein, leginkább Oroszországban terjedt el, ahol a hagyományos orvoslás része is. Azonban Kínában a hagyományos orvoslásban is szerepel és még Japánban sem ismeretlen.

Egészségügyi előnyök

Bár a Chaga gomba emberi egészségre gyakorolt ​​hatása még mindig kutatás tárgya, számos egészségre gyakorolt ​​jótékony hatás már ismert. A hagyományos orvoslásban a Chaga gombát főként az általános egészség javítására használták. Ugyanezt a szerepet tölti be a modern gyógyászatban. Erősíti az immunitást is, mivel csökkentheti a hosszan tartó gyulladásokat, vagy megszabadíthatja a szervezetet a káros baktériumoktól és vírusoktól.

Ennek a gombának a fogyasztása segíthet a cukorbetegség és a szívbetegségek kezelésében is. Pozitív hatással van bizonyos rákfajtákra is, fogyasztásával megelőzhető a rákos sejtek növekedése a májban, a tüdőben vagy a vastagbélben.

Tea és táplálék-kiegészítő

A Chaga gomba jelenleg tea formájában, por és kapszula táplálékkiegészítőként is kapható.

A tea esetében lehet kizárólag Chaga gombát tartalmazó vagy különböző gombák kombinációjából összeállított tea. A teát meleg vagy hideg vízzel is elkészíthetjük, a Chaga gomba gyógyító tulajdonságai mindkét esetben megmutatkoznak.

Az étrend-kiegészítők különböző arányban tartalmazzák a gomba kivonatát, valamint más, egészségre jótékony vitaminokat és ásványi anyagokat.


69 Replies to “Chaga gomba – a természet ismeretlen csodája”

Join the conversation

Belépés
Create an account

Regisztrációval a fiók létrejön és email-ben elküldjük a linket, amivel beállítható a jelszó.

Személyes adatait a weboldal használatának egyszerűsítésére, a fiókbejelentkezés kezelésére és a dokumentumban leírt egyéb célokra használjuk fel. Adatkezelési tájékoztató.

Password Recovery

Elfelejtett jelszó? A felhasználói név, vagy email cím megadását követően küldünk egy hivatkozást, amelynek segítségével új jelszót lehet létrehozni email-en keresztül.

Kosár 0