Wishlist
Wishlist

Problémák a magas vérnyomással – hogyan kezeljük őket?

Nezaradené
Posted in
Posted in

Tudta, hogy a magas vérnyomást gyakran “néma gyilkosnak” nevezik? Az ok egyszerű, erre az egészségügyi problémára nem fog ilyen hamar ráébredni, mert nem fáj és nem zavar eleve. Ennek ellenére megelőzése vagy korai diagnózisa nagyon fontos. Mik a magas vérnyomás okai és tünetei? És hogyan lehet megelőzni akár természetes gyógymódok segítségével? Ezt az információt, valamint sok mást is elolvashat a következő cikkben.

A magas vérnyomás okai

Bár a legtöbb esetben a magas vérnyomás közvetlen oka ismeretlen, a kialakulásához hozzájáruló kockázati tényezők ismertek. Tehát ha el akarja kerülni a vérnyomásproblémákat, először kerülje el a problémák kiváltó okait.

Ha valakinek a családban magas volt a vérnyomása, sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy a család többi tagjának is magas lesz. A magas vérnyomást olyan tényezők is befolyásolják, mint a bőrszín, az életkor és az életmód. Statisztikailag megerősítik azt a tendenciát, hogy a feketék kétszer olyan hajlamosak a magas vérnyomásra, mint a fehérek. Ami az életkort illeti, a magas vérnyomás általában az idősek problémája. Az életmóddal nem lehet pontosan meghatározni azoknak az embereknek a csoportját, akiknek problémái lehetnek a magas nyomással, de a kockázati helyzetek meghatározhatók. Például a munkahelyi vagy otthoni stresszes helyzetek, a rendszeres testmozgás hiánya vagy a kiegyensúlyozatlan táplálkozás rossz hatással vannak a vérnyomásra.

A magas vérnyomás tünetei

A magas vérnyomás tünetei nem túl gyakoriak, meglehetősen ritkák, de egyes esetekben valóban feltűnőek lehetnek. A magas vérnyomás tünetei közé tartozik például az álmossághoz társuló tartós fejfájás. A szédülés vagy a fülzúgás is gyakori. Túlzott szívdobogásérzést, orrvérzést vagy ismétlődő bizsergést is tapasztalhat a kéz- és lábujjakban.

Ha ezeket a tüneteket tapasztalja, feltétlenül forduljon orvoshoz, aki segít feltárni a valódi okot.

A Reishi gomba hatása a magas vérnyomásra

A Reishi gomba (Ganoderma Lucidum) az elmúlt években nagyon jó hírnevet szerzett az orvostudományban. Ez a gomba Kínából származik és keleten ma is helye van a hazai gyógyászatban. Mióta ismertek az emberi egészségre gyakorolt ​​pozitív hatásai, a “halhatatlanság gombája” vagy az “örök fiatalság gombája” beceneveket érdemelte ki. Ennek elsősorban az az oka, hogy számos egészségügyi problémára pozitív hatással van. Hatékonyan hat például a rák megelőzésére, erősíti az emberi szervezet immunrendszerét és védekező mechanizmusait, vagy támogatja a regenerációt, ezáltal javítva az általános állapotot és az életminőséget.

Ami a vérnyomásproblémákat illeti, a Reishi gombának itt is nagyon jó hatásai vannak. Számos kutatás szerint a Reishi gombával való rendszeres kezelés sikeres a magas vérnyomás elleni küzdelemben.

Általánosságban elmondható, hogy a szív- és érrendszeri betegségek kezelésében csökkenti a magas vérnyomást, megakadályozza az erek meszesedését és csökkenti a koleszterinszintet. Ugyanakkor megelőzi a trombózist és oldja a vérrögöket. Ezenkívül csökkenti a gyakori magas vérnyomás elleni gyógyszerek mellékhatásait, ezért gyakran használják gyógyszerekkel kombinálva. A gomba frissen is fogyasztható, de inkább por vagy folyékony kivonat formájában fordul elő. Bár kis mértékben, még a Reishi gombának is lehetnek mellékhatásai hosszú távú használat esetén. A kutatások szerint több olyan eset is előfordult már, hogy a használata irritálta a gyomrot vagy az emésztőrendszert, de a betegre soha nem volt veszélyes. Biztonsági okokból azonban nem javasolt a Reishi gomba használata terhes vagy szoptató nőknek, korábban műtéten átesett vagy alacsony vérnyomással küzdőknek.

Reishi gombát vásárolhat itt.

84 Replies to “Problémák a magas vérnyomással – hogyan kezeljük őket?”

  1. Ktbabels

Join the conversation

Belépés
Create an account

Regisztrációval a fiók létrejön és email-ben elküldjük a linket, amivel beállítható a jelszó.

Személyes adatait a weboldal használatának egyszerűsítésére, a fiókbejelentkezés kezelésére és a dokumentumban leírt egyéb célokra használjuk fel. Adatkezelési tájékoztató.

Password Recovery

Elfelejtett jelszó? A felhasználói név, vagy email cím megadását követően küldünk egy hivatkozást, amelynek segítségével új jelszót lehet létrehozni email-en keresztül.

Kosár 0