Wishlist
Wishlist

Csodálatos Rooibos tea

Zdravie
Posted in
Posted in

Kér ​​egy kis teát? Mit szólna az antioxidánsban gazdag és koffeinmentes Rooibos teához? Hidegen és melegen is remek íze van, ráadásul egyfajta vitaminbomba, amely egyszerre több egészségügyi probléma ellen is harcol.

Eredetileg Dél-Afrikából származik

A Rooibos teát az Aspalathus linearis növényből készítik, amely kizárólag Dél-Afrika nyugati részén, Fokvárosban nő. A növény, amelyből ez az érdekes tea származik, 1-1,5 méter magasra nő és a levelei tű alakúak. Az érett tealeveleket évente csak egyszer szüretelik, a déli féltekén a forró nyár folyamán, január és április között.

A vörös afrikai tea tele van vitaminokkal

A Rooibos teát afrikai vörös teának is nevezik, főként eredete és a tény miatt, hogy infúzióval mélyvörös színt kap. Maga a neve lazán “vörös bokor”-nak fordítható. A messzi Afrikából – érdekes nevén kívül – rengeteg vitamint hordoz magában, többek között vasat, kalciumot, magnéziumot és cinket.

Tea, mint gyógyszer

A vörös afrikai tea elsősorban a számos betegség és egészségi állapot miatt vonzza a közvélemény figyelmét, amelyekre pozitív hatással van. Kiválasztottunk Önnek néhányat, amelyeket kutatások is alátámasztanak.

Szív-és érrendszeri betegségek

A szívbetegséget elsősorban a vér koleszterinszintje befolyásolja. A rossz koleszterin megnövekedett aránya nem tesz jót szervezetünknek, ugyanis szív- és érrendszeri betegségekhez vezethet. A jó koleszterin pedig megvédi szervezetünket ezektől a betegségektől. Tudományosan bizonyított, hogy a Rooibos csökkenti a rossz koleszterin szintjét, sőt növeli a jó koleszterin szintjét.

Cukorbetegség

2013-ban egy tanulmányt tettek közzé, amely megerősíti, hogy elegendő mennyiségű Rooibos tea segít csökkenteni a cukorbetegséget. Ez a tea a vércukor egyensúlyát is fenntartja.

Bőrápolás

A Rooibos tea rendszeres fogyasztása segít a pattanások, ekcéma, valamint egyéb bőrproblémák és gyulladások esetén. A fő előnye, hogy a tea fogyasztása tisztítja a bőrt, ugyanakkor kisimítja és rugalmassá teszi. Emellett hatékonyan lassítja a napsugarak (UV sugárzás) okozta öregedést.

Egyéb betegségek és egészségügyi problémák

A Rooibos tea allergiák, álmatlanság, emésztési problémák vagy csontsűrűség esetén is segíthet. De ami ezeket az egészségügyi problémákat illeti, a pozitív hatások bizonyítékai csak azoktól származnak, akik már régóta fogyasztották a teát, ezt kutatások nem erősítik meg.

Tasakban ömlesztve is

A hollandok voltak az elsők, akik a 17. században ittak Rooibos teát. Ennek fő oka az volt, hogy olcsóbb alternatívát jelentett az akkoriban nagyon népszerű fekete teához képest.

Az értékesítési potenciált azonban valamivel később felismerték. Pontosabban a 19. században az orosz bevándorló, Benjamin Ginsberg.

Ma már zacskóban és bontva is kapható. Így élvezheti ennek az afrikai italnak az aromás és édes ízét kedvenc formájában. A teát az interneten, valamint a hagyományos teaboltokban árusítják.

Fogyassza ezt a teát bármikor

Mivel a Rooibos nem tartalmaz koffeint, egész nap fogyasztható. Akár önmagában, akár tejjel és tejszínnel vagy más édesítőszerrel, a tea remek ízű. Elkészítése egyszerű – csak tegyen egy tasak ömlesztett teát egy csészébe és melegítse fel forró vízzel. A tea felöntése után letakarva hagyjuk ázni, hogy sajátos aromája ne vesszen el. Ezután hagyjuk kihűlni és ízlés szerint édesítjük.

A Rooibos tea az ivás mellett különféle ételek elkészítésére is alkalmas. Főleg szószokhoz, levesekhez vagy pácokhoz ajánljuk, amelyek atipikus aromát és színt adnak.

Ha még mindig hezitál, a Rooibos tea legalább megér egy próbát. Kevés teafajta testesít meg annyi pozitív tulajdonságot, mint ez az afrikai felfedezés.

Ezt a teát megvásárolhatja a mi eshop oldalunkon is, itt.

100 Replies to “Csodálatos Rooibos tea”

  1. UtnvIroms
  2. CtnThogs
  3. CrhcThogs
  4. Sxxealege
  5. Zmrabels
  6. Zmrabels

Join the conversation

Belépés
Create an account

Regisztrációval a fiók létrejön és email-ben elküldjük a linket, amivel beállítható a jelszó.

Személyes adatait a weboldal használatának egyszerűsítésére, a fiókbejelentkezés kezelésére és a dokumentumban leírt egyéb célokra használjuk fel. Adatkezelési tájékoztató.

Password Recovery

Elfelejtett jelszó? A felhasználói név, vagy email cím megadását követően küldünk egy hivatkozást, amelynek segítségével új jelszót lehet létrehozni email-en keresztül.

Kosár 0